Advocaat J.B.: ‘Complimenten van Depla aan Bredase wijk niet gepast’

Advocaat J.B.: ‘Complimenten van Depla aan Bredase wijk niet gepast’

BREDA – ,,Met name een burgemeester hoort zich mijns inziens nog tijdelijk te onthouden van commentaar.” Dat meldt Romando Neijndorff, de advocaat van de 25-jarige J.B.. De Bredanaar wordt verdacht van het neersteken van een 31-jarige vrouw in de Merwedestraat. Hij werd opgepakt nadat de wijk hem wist op te sporen.

Burgemeester Paul Depla gaf complimenten aan de wijk, die de verdachte overhandigden aan de politie. Volgens de advocaat zijn de omstandigheden waarop de verdachte werd aangehouden alarmerend: hij spreekt van ‘excessief geweld’: ,,Mijns inziens behoort vooral een burgemeester in zo’n geval, waarbij de gemoederen in Tuinzigt hoog opliepen (wat ik ook begrijp) pas een duidelijk standpunt met betrekking tot de burgeraanhouding in te nemen als er meer duidelijkheid is over de wijze waarop cliënt door burgers is aangehouden.”

De advocaat van J.B. zegt camerabeelden van de ‘mishandeling van cliënt” te hebben, gemaakt met een gsm: ,,Waarop onder meer duidelijk is te zien dat cliënt een harde trap tegen zijn hoofd kreeg terwijl hij bloedend met handen voor zijn hoofd op de grond lag”, aldus Neijndorff. ,,Het bewijsmateriaal wat ik van bekenden en onbekenden onlangs heb ontvangen zal ik na het weekend overdragen aan de Officier van Justitie en haar verzoeken dit te betrekken bij het opsporingsonderzoek.”

Kamervragen

De kwestie rondom J.B. is inmiddels ook in de Haagse gelederen doorgedrongen. Gidi Markuszower, kamerlid namens de PVV, heeft Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie. Hij karakteriseert de verdachte als ‘tikkende tijdbom’. Het kamerlid wil weten hoe het mogelijk is dat de 25-jarige Bredanaar opnieuw een misdrijf kon plegen, terwijl hij onder streng toezicht stond van de reclassering. Ook stelt hij de positie van Sjef van Gennip, algemeen directeur van Reclassering Nederland, ter discussie.

Bron: https://www.bndestem.nl/breda/advocaat-j-b-complimenten-van-depla-aan-bredase-wijk-niet-gepast~aef041d4/?referrer=https://www.google.com/